• <18 jaar, geen alcohol < 18 jaar deze site is niet voor jou!
  • Snel en betrouwbaar bezorgd
  • 14 dagen retour
  • Lid van Webwinkelkeur
  • De lekkerste wijnen en Champagnes
  • <18 jaar, geen alcohol < 18 jaar deze site is niet voor jou!
  • Snel en betrouwbaar bezorgd
  • 14 dagen retour
  • Lid van Webwinkelkeur
  • De lekkerste wijnen en Champagnes

Laguiole Style de Vie Champagnesabel - in giftbox - Olijfhout - 41 cm

€ 35,95
incl. btw, excl. levering
Op voorraad
Levertijd: 1-3 dag(en)

Beschrijving

Laguiole Style de Vie Champagnesabel - in giftbox - Olijfhout - 41 cm

Met de Laguiole Style de Vie Luxury Line champagnesabel opent u op een stijlvolle wijze een lekkere fles champagne. Deze prachtige champagnesabel heeft een olijfhouten handgreep en maakt het sabreren een echte beleving en zorgt voor een echte ‘eyecatcher’ op een feestje.

Het sabreermes

Het sabreermes heeft uiteraard geen scherp lemmet en is gemaakt van gehard roestvrij staal. Het champagnezwaard wordt geleverd in een luxe zwarte houten opbergkist. De champagnesabel is ook met een rozenhouten handgreep verkrijgbaar. De champagnesabel is niet vaatwasmachine bestendig.


Sabreren wat is dat?

Het sabreren van champagne – de sabrage – is een traditionele, enigszins ceremoniële manier om een champagnefles te openen.

De fles wordt bij de voet in één hand vastgehouden, de kurk van het lichaam weg. Met de andere hand slaat men het blad van de sabel, langs de hals van de fles, tegen de onderkant van de rand rond de opening. Door de stoot en de inwendige druk, breekt deze rand af langs de naad met de hals en vliegt weg, met de kurk er nog in.

De techniek is eenvoudig, doch delicaat, en dient men met de nodige omzichtigheid uit te voeren. Mislukkingen zijn gewoonlijk het gevolg van onvakkundige uitvoering, maar zijn ook mogelijk door gebreken in de fles, of door abnormale gasdruk. Er is normaal geen risico op glasscherven in de drank, aangezien deze - indien ze zouden voorkomen - mee worden weggeblazen door het ontsnappende gas.

De methode kan in principe toegepast worden op elke mousserende wijn, zolang de opening van de fles een geschikte rand heeft. In plaats van de sabel kan men ook eenvoudiger substituten gebruiken.